Nye ladestandere til opladning af elbiler på vej til Nordhavn og Ørestad
Nyhed —

40 nye ladepladser til elbiler er på vej til Nordhavn og Ørestad. Det skal gøre det lettere at tanke elbilen op i By & Havns parkeringsanlæg - og geare op for flere grønne biler i By & Havns udviklingsområder.

Til august kan beboere i Nordhavn og Ørestad benytte helt nye ladepladser på udvalgte parkeringsanlæg. Opgraderingen er resultatet af By & Havns arbejde med en ny strategi for opladning af elbiler, hvor det blandt andet er undersøgt, hvordan nuværende ladestandere bliver brugt, og hvordan behovet for opladning ser ud i fremtiden. Samtidig har By & Havn afholdt dialogmøder med lokale beboere og elbilister med fokus på deres ønsker til fremtidens lademuligheder.

I dag er der 43 ladepladser fordelt på By & Havns parkeringsanlæg. Ifølge By & Havns prognoser vil der med udgangen af 2022 samlet set være brug for cirka 170 ladepladser i bydelene Ørestad Syd, Ørestad City og Indre Nordhavn.

By & Havn ruller først den nye model for opladning af elbiler ud på tre udvalgte parkeringsanlæg fordi det giver mulighed for at evaluere ladepladserne inden de efter planen rulles ud i stor skala på alle selskabets parkeringsanlæg.

P-hus Lüders

Den 1. august vil By & Havn åbne op for 16 nye ladepladser i P-hus Lüders i Nordhavn. Alle ladepladser forsynes med sin egen ladeboks (AC 22 kW).

De eksisterende ladestandere fra Nerve Smart Systems nedtages.

Antallet af ladepladser i P-hus Lüders udvides således fra 11 til 16 ladepladser.

P-hus Lüders betjener mange forskellige parkanter, og det er vigtigt, at den gode adgang til opladning tilkommer alle brugere af parkeringshuset, uanset om du bor, arbejder eller besøger Nordhavn for at gå i biografen eller spise på en af de mange restauranter og cafeer.

Billede af P-plads Nordre Fælled Nord

Hannemanns Allé

P-plads Nordre Fælled Nord

Den 1. august åbner By & Havn for 6 ladepladser på den midlertidige terræn parkeringsplads P-plads Nordre Fælled Nord i Ørestad Syd. Alle ladepladser forsynes med sin egen ladeboks (AC 22 kW).

Parkering på P-plads Nordre Fælled Nord er forbeholdt parkeringskunder med parkeringsabonnement fra PARKinCPH.

P-hus Hannemann

Det kommende parkeringshus i den østlige ende af Hannemanns Allé forsynes med 18 ladespladser ved parkeringshusets åbning i første kvartal 2021.

I By & Havn ønsker vi at skabe gode rammer for opladning af elbiler. Det skal være trygt at købe en elbil, og det er i vores interesse at sikre, at den gode adgang til opladning opretholdes ved løbende at kunne udvide antallet af ladepunkter. Med den nye strategi for opladning af elbiler vil By & Havn løbende kunne udvide antallet af ladepladser og imødekomme den forventede stigning i antallet af elbiler.

Det er forventningen, at de nye ladestandere vil være tilgængelige på alle By & Havns parkeringsanlæg primo 2022. Udrulningen vil ske løbende, og de parkeringsanlæg, hvor behovet for flere ladestandere er størst, vil blive prioriteret først. Adm. direktør i By & Havn Anne Skovbro udtaler:

 

Flere og flere vælger elbilen til, og et helt centralt punkt for alle elbilejere er, at du har tryghed for nem og hurtig opladning. Derfor udvider vi nu antallet af ladepladser i flere af By & Havns parkeringsanlæg og afprøver en anden model for betaling, som gør det nemt og gennemskueligt, og sikrer alle elbilbilister lige adgang til opladning - uanset om man bor, arbejder eller er på besøg i et af vores byområder.

 

Opladning til en fast pris per kWh

Fra 1. august er prisen for opladning på By & Havns ladebokse 2,5 kr. per kWh inkl. moms for brugere med parkeringsabonnement gennem PARKinCPH. Prisen opnås via en voucher-kode fra By & Havn.

For øvrige brugere er prisen 3,5 kr. per kWh.

Opladning tilbydes i løssalg uden nogen former for abonnementer og bindingsperioder. Du betaler kun for faktisk forbrug, hvilket gør det til en god løsning for langt de fleste elbilejere. Opladning sker via app eller ladebrik.

Connected by SPIRII

By & Havn ejer de nye ladebokse og har indgået aftale med selskabet Spirii om drift af ladeboksene. Spirii forestår 24/7 kundesupport samt service og vedligehold af ladeboksene.

Betaling for opladning er muligt med kreditkort via app’en Spirii Go, som kan hentes gratis i App Store og Google Play.

Opladning kan også ske via ladebrik fra Spirii.

Afregning sker efter forbrug uden krav om abonnementsaftaler og bindingsperioder.

Billede af ladeboks

Q&A om opladning

I denne Q&A har vi forsøgt at besvare de fleste spørgsmål om By & Havns nye model for opladning af elbiler.

Læs Q&A

Bestil ladebrik

Hos Spirii kan du bestille en ladebrik til opladning på By & Havns nye ladebokse uden krav om abonnement og binding.

Bestil ladebrik