Automatisk nummerplade parkering

By & Havn er i gang med at installere ANPR-kameraer (Automatisk Nummerplade Registrering) i alle selskabets parkeringsanlæg i Ørestad og Nordhavn. På denne side kan du læse mere om betalingssystemet og hvordan det fungerer.

 

Hvordan fungerer det, med en eksisterende parkeringstilladelse fra PARKinCPH?

Med et eksisterende parkeringsabonnement fra PARKinCPH til det pågældende parkeringsanlæg, sker alt automatisk og du vil ikke opleve den store forskel fra den måde du parkerer på i dag. ANPR-kameraerne er integreret med PARKinCPH og kan på den måde verificere, at du har en gyldig parkeringstilladelse og må benytte parkeringsanlægget. Du skal som altid sørge for, at din parkeringstilladelse er opdateret med den rigtige nummerplade. Det er vigtigt at nummerpladen på det køretøj du parkerer med er registeret inden du kører ind.

 

Hvordan fungerer det, hvis man ikke har parkeringstilladelse via PARKinCPH?

For parkanter som ikke har en digital parkeringstilladelse via PARKinCPH er det muligt at betale for parkering med EasyPark appen, i betalingsautomat eller på vores hjemmeside via dette link

Hvis du ønsker at benytte betalingsautomat til betaling skal du afslutte og betale for din parkering i automaten umiddelbart inden udkørsel. Fra betalingen er gennemført i automaten har du 15 minutter til at hente din bil og forlade parkeringsanlægget. 

Hvis du ønsker at benytte EasyPark app til betaling skal du enten på forhånd have aktiveret ”automatisk kameraparkering” i din app eller manuelt starte en ANPR-parkering i appen inden udkørsel. Herefter sker udtjekning og opkrævning automatisk gennem appen.

Prisen for parkering følger de gældende parkeringstakster for det pågældende parkeringsanlæg.

 

Kan jeg parkere gratis, hvis jeg har et gyldigt handicapparkeringskort?

Nej. I forbindelse med implementering af det nye betalingssystem ophører den nuværende ordning med gratis handicapparkering. Der vil fortsat være dedikerede parkeringspladser til parkanter med gyldigt handicapparkeringskort, men modsat tidligere skal disse parkanter nu også betale for deres parkering enten via et månedligt parkeringsabonnement fra PARKinCPH eller ved betaling af gældende timetakster.

Parkanter med gyldigt handicapparkeringskort og et parkeringsabonnement fra PARKinCPH har desuden mulighed for at få tildelt en dedikeret parkeringsplads uden ekstra omkostning. 

 

Hvad sker der, hvis jeg glemmer at betale for min parkering?

Hvis du glemmer at betale for din parkering inden udkørsel er det muligt i op til 48 timer efter udkørsel, at betale for din parkering på vores hjemmeside www.parkincph.dk/betaling.

Hvis parkeringen ikke er betalt senest 48 timer efter udkørsel, sendes et kontrolgebyr med posten. Kontrolgebyrer udstedes i samarbejde med EuroPark, som også varetager den fysiske parkeringskontrol i parkeringsanlæggene.

 

Jeg har modtaget et kontrolgebyr, hvad gør jeg?

Hvis du har modtaget et kontrolgebyr og ikke mener, at dette er berettiget så skal du indsende en indsigelse til EuroPark via deres hjemmeside: www.europark.dk/henvendelse, hvor din indsigelse vil blive behandlet hurtigst muligt.