Driftsforstyrrelser i P-hus Bjerget, P-kælder Marmorvej og P-hus Lüders
Nyhed —

I forbindelse med en større renovering og opgradering på tværs af By & Havns parkeringsanlæg er turen nu kommet til P-hus Bjerget, P-kælder Marmorvej og P-hus Lüders, som vil være lukket periodisk i udvalgte sektioner hen over efteråret.

Planmæssige datoer

  • P-hus Bjerget: 26.08.2024 til ultimo december 2024
  • P-kælder Marmorvej: 09.09.2024 til ultimo december 2024
  • P-hus Lüders: ultimo august til ultimo december 2024

Vi renoverer og moderniserer

For alle tre anlæg gælder det at vi starter med malerentreprisen. Malerentreprisen vil primært være centreret omkring trappetårne og ramper, og i den forbindelse nøjes vi med at lukke udvalgte p-pladser. Senere går vi i gang med gulve og vægge, og også her vil nedlukningen forekomme periodisk i udvalgte sektioner. Vi henviser til at alle parkanter i de planlagte perioder følger skiltningen i p-anlæggene.

Det skal være let og trygt at parkere

Udover malerarbejde skal både P-hus Bjerget og P-kælder Marmorvej hen over efteråret gennemgå en teknologiske opgradering. Bedre skiltning, tekniske løsninger og generel opgradering af By & Havns parkeringshuse vil gøre det nemmere at være parkeringskunde og sikre tryghed og overblik, når man parkerer sin bil i et af By & Havns parkeringshuse. By & Havn har indgået kontrakt med Scanview om projektering, køb, installation og drift af parkeringssystemer til By & Havns parkeringsanlæg. Disse implementeres i alle eksisterende P-huse de kommende to år, og implementeres fra starten i de parkeringshuse, som er under opførsel eller planlægning.

 

Flere og bedre digitale løsninger

Moderniseringen af samtlige By & Havns parkeringshuse indebærer en implementering af en ensartet teknologisk infrastruktur, herunder betalingsautomater, betalingssystem, parkeringshenvisning og infrastruktur til opladning af elbiler. Det betyder f.eks. at det kamerabaserede betalingssystem ANPR (automatic number plate recognition) og markering af real-time ledige p-pladser, som allerede er en del af de nyeste parkeringshuse, nu rulles ud i alle By & Havns parkeringshuse.

Nemmere at finde vej

En grundlæggende præmis for en god oplevelse, når man parkerer sin bil er, at man kan finde vej i parkeringshuset. At man kan finde vejen ud af huset, når man har parkeret sin bil og kan finde tilbage til den igen, når man har brug for det. Bemalingen er en del af et samlet way-finding koncept, som skal styrke brugervenlighed og grafisk udtryk. 

Vi sætter trygheden i højsædet

Som en del af projektet indgår implementering af sikkerhedsforanstaltninger som overvågningssystemer og vagtordninger i parkeringshusene. Overvågning suppleret med vagtordninger skal bidrage til at forebygge hærværk og tyveri samt situationer med f.eks. uhensigtsmæssigt ophold i parkeringshusene, som kan opleves som utrygge for parkanter. Det betyder at et overvågningskamera f.eks. vil kunne registrere hvis grupper af personer opholder sig i længere tid i et parkeringshus, og gøre en vagt opmærksom på det, så han/hun kan håndtere situationen.

By & Havn beklager på forhånd enhver gene af din parkering i forbindelse med renoveringen, men håber samtidig på din forståelse for, at vi arbejder løbende med at forbedre brugeroplevelsen af vores parkeringsanlæg.