Oplad med Clever på By & Havns ladenetværk
Nyhed —

By & Havn har indgået aftale med ladeoperatøren Clever om opladning på By & Havns ladenetværk. Fra den 14. november 2023 kan du som elbilist benytte dig af dit Clever-produkt, når du lader via By & Havns ladebokse.

Et skridt tættere visionen om et åbent ladenetværk

Det er By & Havns vision at sikre en langtidsholdbar ladeinfrastruktur for de mange elbilister, som vokser i antal hver eneste måned. Derfor har By & Havn i samarbejde med Spirii etableret et åbnet lade- og betalingsnetværk, som alle beboere, erhvervsdrivende og gæster kan tilgå uden krav om abonnement. På længere sigt giver det nemlig ikke mening, at hver ladeoperatør opstiller sine egne ladestandere kun til egne kunder, sådan som det hidtil har været tendensen i Danmark.

Med aftalen med Clever kan de elbilister, der har abonnement hos Clever fra den 14. november gøre brug af deres abonnementsaftale, via Clevers app, når de lader i By & Havns parkeringsanlæg. Aftalen er den første af sin art i Danmark, men bliver højst sandsynligt ikke den sidste.

For By & Havn er fornuftige løsninger, fleksibilitet og hensyntagen til klima og miljø nøgleord, både i forhold til driften af ladestanderne i vores parkeringsanlæg og når det gælder parkeringskundernes muligheder. - Henrik Steenstrup, Ejendomsdirektør i By & Havn

Aftalen med Clever er ikke en eksklusivaftale og By & Havn håber, at aftaler med andre ladeoperatører på sigt også kan opnås. At flere ladeoperatører deles om den samme ladeinfrastruktur kan medføre betydelige besparelser i både anlægs- og forsyningsomkostninger samtidig med, at forbrugeren kan vælge deres foretrukne ladeløsning uden at skulle belastes af høje roamingafgifter.

Som elbilist kan du altså per 14. november fortsat lade via Spirii's app "Spirii Go", hvor du betaler ad-hoc for dit faktiske forbrug eller via et Clever-produkt, når du lader på By & Havns ladebokse.

Ladeboksene ejes af By & Havn og driftes af Spirii, som er By & Havns leverandør og driftsoperatør af ladeinfrastrukturen.

Status på udrulning af nye ladebokse

Arbejdet med udrulning af nye ladebokse i By & Havns parkeringsanlæg er godt i gang, men er desværre udfordret af meget lange leveringstider på nye strømforsyninger til parkeringsanlæggene som er en forudsætning for at kunne udvide ladeinfrastrukturen. I By & Havn er vi sammen med Spirii i tæt dialog med forsyningsselskabet for at finde løsninger og sikre fremdrift i projektet.

Mens vi afventer de nye forsyninger, er arbejdet med de forberedende installationsarbejder i parkeringshusene gået i gang. I det opfang det er muligt, udvides antallet af ladebokse på de eksisterende forsyninger. I nogle tilfælde kan dette betyde, at ladehastigheden reduceres, da den tilgængelige strøm midlertidigt fordeles ud på flere ladebokse.

 

Tidsbegrænsning på ladepladser per 14. november

Fra den 14. november 2023 indføres fire timers tidsbegrænsning på alle By & Havns ladepladser. Tidsbegrænsningen vil være gældende på hverdage i tidsrummet mellem kl. 09:00 - 15:00.

Introduktion af tidsbegrænsningen sker da det desværre opleves, at ladepladserne ofte benyttes til langtidsparkering ligesom ladepladserne ofte optages uden at opladning påbegyndes. Ved at introducere tidsbegrænsning er det således forhåbningen at flowet på ladepladserne væsentligt forbedres, så flest muligt får adgang til opladning. 

Eksempler på betydning af tidsbegrænsningen:

  • Hvis du parkerer på en ladeplads på en hverdag før kl. 09:00, skal du fjerne din bil senest kl. 13:00.
  • Hvis du parkerer på en ladeplads på en hverdag mellem kl. 09:00 og kl. 11:00, skal du fjerne din bil efter 4 timer
  • Hvis du parkerer på en ladeplads på en hverdag efter kl. 11:00, skal du fjerne din bil inden kl. 09:00 den efterfølgende hverdag, dog gerne efter endt opladning
  • Hvis du parkerer på en ladeplads i løbet af weekenden, skal du fjerne din bil senest mandag kl. 09:00, dog gerne efter endt opladning

Tidsbegrænsningen kontrolleres via p-skiven, hvorfor det er vigtigt at sætte p-skiven fremover ved parkering på en ladeplads.