P-hus VM Bjerget

Parkeringshuset er opført i 2008. Parkeringshuset, som er en del af byggeriet VM Bjerget, er opført af Høpfner A/S og Dansk Olie Kompagni. Arkitekten er Bjarke Ingles Group.

VM Bjerget er en sammensmeltning af boligbyggeri og parkeringshus og Bjarke Ingles har vundet en lang række internationale priser for sin arkitektur og sin idé, herunder titlen som verdens bedste boligbyggeri i 2008 ved World Architecture Festival i Barcelona.

VM Bjerget rejser sig fra terrænniveau i sydøst til 34 meter i nordvest. Parkeringshuset ligger i bjergets indre med usædvanlige, højloftede og katedrallignende rum.

Parkeringshuset har 423 parkeringspladser fordelt på fem plan.

Den udstansede aluminiumsfacade ventilerer naturligt i parkeringshuset. Facaden har været med til at give byggeriet dets navn, idet den er beklædt med 1.200 aluminiumsplader, som gengiver Mount Everests tinder. Kunstværket er intet mindre end verdens største fotografi. Fotoet, som er brugt til gengivelsen er taget af den japanske fotograf Osamu Uchida. Parkeringshuset i sig selv er også spektakulært. Loftshøjden er op til 16 meter, væggene er malet i dramatiske farver og elevatoren, der gennemskærer rummet, bevæger sig skråt op ad bjergets indre vægge.


Parkeringstakster per 1. april 2023

I parkeringsanlægget er det muligt at betale for parkering med kreditkort i betalingsautomat eller via følgende parkeringsapps: ApcoaFlow, EasyPark, OK, ParkMan, ParkOne og PARKPARK.

  • Første 30. min. gratis
  • Mandag - Søndag kl. 07.00 - 17.00: 22,00 kr./time*
  • Mandag - Søndag kl. 17.00 - 07.00: 12,00 kr./time*

Max. døgntakst er 150,00 kr.* pr. løbende 24 timer.

*Bemærk, at der ved betaling via parkeringsapp pålægges gebyr. Gebyrerne kan variere afhængigt af udbyderen.


Parkeringsabonnement

Følgende kundetyper kan købe digitalt parkeringsabonnement via PARKinCPH til dette parkeringsanlæg:

423
Parkeringspladser
15
Handicap
25
Elbil
14
Motorcykel
Services
Betalingsautomat
Elbilpladser
Elevator
Handicapparkering
Hjertestarter
MC-parkering
Mobilbetaling
Overvågning
P-hus VM Bjerget

Ørestads Boulevard 55

2300 København S

Se på kort

Åbningstider
Mandag - Søndag
00.00-24.00

Bemærk max. højde er 2,05 meter.