Nu åbner P-hus Nordhavns Plads: 1.240 planter skal bidrage til at skabe biodiversitet og liv
Nyhed — Nordhavn

Nordhavn har fået nyt p-hus med plads til både 238 biler og kvarterets grønneste facader. Det markerer en vigtig milepæl i udviklingen af et grønnere Nordhavn, der favner både biodiversitet, grøn omstilling og byliv.

P-hus Nordhavns Plads er ikke blot et parkeringshus. Op langs facaderne vokser 1.240 planter fra 42 forskellige arter, og ind imellem planterne er der opsat redekasser og insekthoteller, for at styrke og tiltrække mere dyreliv til området. Samtidig er parkeringshuset med sine 238 pladser med til at forbedre den samlede infrastruktur i bykvarteret ved at få bilerne væk fra gaden og dermed give mere plads til beboerne.

By & Havns vision er at skabe grønnere og mere levende bydele. Fra biodiversitet til ressourcebesparelse, har hvert aspekt af p-huset været designet med øje for miljøet og fremtidens behov.

Adm. Direktør i By & Havn, Anne Skovbro, glæder sig over det ambitiøse og visionære projekt, som understreger selskabets ønske om at levere på en række høje bæredygtighedskrav.

P-hus Nordhavns Plads facade

P-hus Nordhavns Plads er et godt eksempel på, hvordan et parkeringshus også kan have grønne facader. De nøje udvalgte planter og deres placering er designet til at trives i Nordhavns unikke klima. Det er et mål for By & Havn, at vi skal reducere vores aftryk på klimaet, samtidig med at vi skaber både grønne og fællesskabsorienterede bykvarterer, der er gode at bo i. Det vil dette projekt i høj grad bidrage til.

Parkeringshuset er indrettet med almindelige p-pladser, 16 el-ladepladser, seks handicap p-pladser og tre pladser til handicapbusser fordelt på seks forskudte etager.

Det samlede areal er på 8.250 etagemeter. I stueetagen er der afsat 600 m2 til ”en udadvendt funktion”, som fx en butik eller restaurant, mod Helsinkigade og cykelstien ”Det Grønne Loop”.

Desuden kommer parkeringshuset til at indeholde en transformerstation, og på taget placeres 40 m2 solceller over to trappetårne. Det øvrige tag anvendes til p-pladser i det daglige, men kan undertiden også udgøre et rum for rekreative aktiviteter for det lokale foreningsliv.

Læs mere om parkeringshuset, samt produkter og vilkår for parkering her: P-hus Nordhavns Plads

P-hus Nordhavns Plads