Ændrede vilkår for handicapparkering per 2. oktober 2023
Nyhed —

Fra den 2. oktober ensrettes priser og vilkår i By & Havns parkeringshuse og -kældre for parkanter med det blå handicapparkeringskort. 

Parkeringshuse- og kældre

Fra den 2. oktober 2023 indføres betalingskrav for parkanter med det blå handicapparkeringskort i alle By & Havns parkeringshuse- og kældre.

I nogle parkeringsanlæg er det i dag gratis for parkanter med det blå handicapparkeringskort at parkere i p-båse særligt dedikeret til handicapparkering. Fra den 2. oktober ensrettes regler og vilkår på tværs af alle parkeringshuse- og kældre. Derved indføres betalingskrav for handicapparkering i de parkeringsanlæg, hvor det indtil nu har været gratis.

Det betyder, at fra den 2. oktober skal parkanter med det blå handicapparkeringskort betale for parkering på lige vilkår som øvrige parkanter uanset om de benytter en parkeringsbås, der er dedikeret til handicapparkering eller om de benytter en almindelig parkeringsbås.

Det er muligt at betale for parkering via digital månedlig parkeringstilladelse fra PARKinCPH eller på timebasis via betalingsautomaterne eller de tilgængelige betalingsapps.

Særligt for beboere med p-tilladelse fra PARKinCPH

Beboere med det blå handicapparkeringskort får 30% rabat på deres månedlige parkeringslicens fra PARKinCPH. Parkeringslicensen købes og administreres via By & Havns digitale parkeringsportal, PARKinCPH. Det er en forudsætning for at få rabatten, at du kan dokumentere, at du er i besiddelse af et gyldigt handicapparkeringskort. Dokumentation kontrolleres årligt. Kontakt vores kundeservice for mere information.

Med en månedlig p-tilladelse fra PARKinCPH kan du benytte både de almindelige p-båse samt p-båse dedikeret til handicapparkering, i de parkeringsanlæg som p-licensen giver adgang til. Ved benyttelse af p-båse dedikeret til handicapparkering skal du fortsat have dit blå handicapparkeringskort liggende synligt i frontruden.

Dedikeret p-bås

Mod betaling af fuld parkeringslicens kan du, hvis du har et gyldigt blåt handicapparkeringskort, få din egen dedikerede parkeringsbås, som reserveres og markeres eksklusivt til dig. Kontakt vores kundeservice, for mere information.

 

Parkering på terræn

Regler og vilkår for parkering på terræn-parkeringsanlæg er uændret. Det betyder, at du fortsat kan parkere gratis i p-båse, der er dedikeret til handicapparkering, på vores terræn-parkeringsanlæg, hvis du har et gyldigt handicapparkeringskort. Hvis du parkerer i en almindelig parkeringsbås skal der betales gældende parkeringstakst.